4 Ağustos 2009 Salı

Türkiyenin süper güç olması.

Süper güç olmak hayali kendisini, bu vatanın evladı olarak düşünen herkesindir .Ama nasıl süper güç olunur onu bilmiyoruz.

En azından bazı gerçekleri görmemiz gerekir. Üretimimiz tükettiğimizden düşük olursa, dünya pazarlarında rekabet edecek kalitede mal üretemezsek, devamlı borç alarak yaşıyorsak. 9 ocaktan beri imf yetkilileri borç olarak verecekleri 5 milyar dolar için bir çok şartlar öne sürerek zorluk çıkarıyorlarsa biz süper güç olamayız. Hayal kurmayalım. Gerçekleri açık seçik görelim. Bu gün İsviçrenin Davos kasabasında toplanacak olan zirvede dünyanın süper güçlerinin alacakları kararları dikkatle izleyin, başbakanımız dış işleri bakanımız ve devlet bakanımız zirveye katılan devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacaklar. Özellikle dış işleri bakanımız Ermenistan dış işleri bakanı Nalbantyan la ne görüşecekler lütfen ihmal etmeyin. Olaylara objektif yanaşırsanız daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Süper güç olma hayallerini bir kenara koyup nasıl bu bağımlılıktan kurtuluruz diye düşünmeye başlarsınız.
1839 tanzimat fermanı, 1856 ıslahat fermanı ile başlayan Osmanlıyı parçalama senaryoları, borçlandırılarak uygulamaya geçiren o dönemin süper güçleridir. Bu günkü süper güçler de ayni senaryoyu uygulamaktadırlar.
lütfen son yüz yılı iyi araştırın ve öğrenin, o zaman süper güç olamıyacağımızı görürsünüz. Borç alan ülke değil, borç veren ülke olabilirsek süper güç olabilmenin ilk adımını atmış oluruz. Devletimizin kuruluşunda ki en önemli unsur tam bağımsızlık olduğunu belleklerimize kazımamız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder